Rumos szilvabefőtt nyersen eltéve

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 kg félérett( belül még zöld) szilva
1 kg cukor
3 dl rum
2 tk na-benzonát


Elkészítés:
A szilvákat alaposan megmossuk, lefelezzük, kimagozzuk, és egy nagy tálban ráöntjük a cukrot és a tartósítót. Másnapig letakarva állni hagyjuk,de időnként megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon.Üvegekbe rakjuk, olyan szorosan, ahogy csak tudjuk. Pontosan annyi lét ereszt a szilva, hogy mindegyik üveg tele lesz, nem lógnak ki a léből a szilvák. Mindegyik tetejére 1-2 kanál rumot teszünk (ha nincs gyerek a háznál, lehet 3-4 is), lekötjük, és már mehet is a polcra. Amennyiben tényleg roppanós, kemény szilvával dolgoztunk, az nem mállott szét a cukorban, és az üvegből harapható, istenien rumos szilvákat bányászhatunk elő:)))




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu