Ketchup házilag

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 kg paradicsom
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
2 alma
1 teáskanál 10%-os ecet
1 mokkáskanál só
kevés őrölt bors
1 kevés bazsalikom és oregano
1 evőkanál cukor


Elkészítés:
A paradicsomot megfőzzük,ledaráljuk paradicsom darálón.Az almát,hagymát,fokhagymát megtisztítjuk és kevés lével összeturmixoljuk.Összeöntjük a többi lével és felforraljuk,jó sűrűre főzzük,végül a fűszereket is hozzáadjuk és még tovább forraljuk egy keveset.Mikor már elég sűrű, forrón üvegekbe rakjuk és celofánnal,lekötjük.Párnák és törölközök közé rakjuk,és másnapig benne hagyjuk, hogy abba hűljön ki.


A fűszereket bővíthetjük ízlés szerint,de túlzásokba ne essünk!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu