Medvehagyma olajban

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 nagy csokor medvehagyma
1 ek só
4 dl olaj


Elkészítés:
A medvehagymát alaposan megmossuk, és leszárítjuk, erre a célra a salátacentrifuga a legalkalmasabb. Késsel finomra vágjuk , egy nagy tálba tesszük, sózzuk, és rátesszük az olajat. Időnként megkeverjük, hogy a só elolvadjon, és a hagyma összeessen. Előkészített pici (2 dl-es, bébiételes) üvegekbe töltjük, tetejére olajat öntünk, celofánnal és kupakkal is lezárjuk, majd a kamra leghűvösebb részére állítjuk az üvegeket.


Nagyon egészséges a medvehagyma, ha így tartósítjuk, megmaradnak benne a vitaminok:)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu