Babsaláta recept

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
50 dkg szemes bab
6 deka vöröshagyma
1/2 deci ecet
2 deka cukor
örőlt bors
só. Nagy szemű fehérbabból is készít­hetjük.


Elkészítés:
A babot megtisztítjuk, meg­ mossuk és beáztatjuk. Bő vízben pu­hára főzzük. Amikor megfőtt a főzővizet leszűrjük róla és hagyjuk a bobot kihűlni. A babot annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi és ízesítjük. (só, ecet, cukor és törött borssal ). A hagymát felkarikázzuk és belekeverjük a salátaecetünkbe. Ezután adjuk hozzá a leszűrt főtt babot. Óvatosan összekeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu