Babsaláta recept
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
50 dkg szemes bab
6 deka vöröshagyma
1/2 deci ecet
2 deka cukor
örőlt bors
só.
Nagy szemű fehérbabból is készíthetjük.
Elkészítés:
A babot megtisztítjuk, meg mossuk és beáztatjuk. Bő vízben puhára főzzük. Amikor megfőtt a főzővizet leszűrjük róla és hagyjuk a bobot kihűlni. A babot annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi és ízesítjük.
(só, ecet, cukor és törött borssal ). A hagymát felkarikázzuk és belekeverjük a salátaecetünkbe. Ezután adjuk hozzá a leszűrt főtt babot. Óvatosan összekeverjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu