Sertéspörkölt tarhonyával

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Sertéshús
vöröshagyma
étolaj
őrölt piros füszerpaprika

őrölt bors
paradicsom
paprika
tarhonya


Elkészítés:
A sertéshúst kockára összevágjuk, majd a vöröshagymát is apróra vágjuk. A hagymát olajon, vagy zsíron megpirítjuk, megszórjuk őrölt paprikával, rátesszük a húst és egy kicsit átsütjük. Megszórjuk őrölt borssal, sóval, majd annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Adunk hozzá még paradicsomot, zöld paprikát is. Ha a hús megpuhult egy kicsit lesütjük a zsírjára. A tarhonyát olajon megpirítom addig amíg barna nem lesz, de nem szabad megégetni. Majd ezek után a tarhonyához képest dupla mennyiségű vizet öntünk rá, sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Néha-néha meg kell kevergetni ne hogy leégjen és ha kell még adunk hozzá vizet.Akkor jó ha a tarhonya teljesen megpuhult. Savanyúsággal tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu