májgombóc

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
10 dkg máj
1 zsemle
1 tojás

bors
petrezselyem
1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsa


Elkészítés:
A májat elkaparjuk, hozzáadjuk az előzőleg beáztatott és alaposan kifacsart zsemlét, sót, borsot, petrezselymet, tojást. Ha nagyon lágy lenne, 1-2 evőkanálnyi zsemlemorzsával szilárdabbá tehetjük a masszát. Amikor összeállt, kis gombócokat formázunk belőle, majd sós vízben 3 perc alatt előfőzzük. Tálra szedjük, hagyjuk kihűlni, és eltesszük a fagyasztóba. Amikor szükség van rá,a levesben 15 perc alatt készre főzzük.


Amikor májból készítünk ebédet, mindíg kimarad egy jó adag "eres" rész. Ezt lehet így kiválóan hasznosítani.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu