Házikolbász készítése

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
10 kg 70%-os kolbászhús
5 dkg fokhagyma
5 dkg őrölt bors
20 dkg házi pirospaprika
22 dkg só
2 csomag sertés vékonybél


Elkészítés:
A húst a hentesnél, vagy otthon megdaráljuk,ha lehet apróra,a fokhagymát összezúzzuk.A többi hozzávalót is belerakjuk,és alaposan átgyúrjuk.Többszöri átforgatás után jöhet a töltés.A belet természetesen előre elkészítjük,megmossuk.A száraz kolbásznak valót 1 hétig füstre rakjuk, a sütni valót azonnal fogyaszthatjuk, vagy le is fagyaszthatunk belőle.


Ez a recept nekünk bevált, évek óta így készítjük.Stifit is töltünk, az nem szárad ki olyan nagyon,nyáron paprikával és paradicsommal isteni!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu