Gulyásleves

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár
1 fej vöröshagyma
2 szál fehérrépa
4 szál sárgarépa
1 kis fej zeller
25 dkg krumpli
2 ek olaj
1 ek pirospaprika
1 kk őrölt kömény

petrezselyem és zeller zöld


Elkészítés:
A zöldségeket meghámozzuk, a hagymát és krumplit kockákra, a répákat és a zellert csíkokra vágjuk, a húst szintén felkockázzuk. Az olajon megpárolom a hagymát, rádobom a húst és elkezdem pirítani. Meghintem a paprikával, felengedem vízzel sózom, hozzáadom a köményt és félpuhára főzöm a húst.Ekkor hozzáadom a répákat és a zellert, a zellerzöldet, krumplit és a petrezselymet, felengedem a kellő mennyiségű vízzel. Puhára főzöm a hozzávalókat.Házilag gyúrt csipetkét is főzhetünk bele.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu