Hajtogatott kelt kakaós csiga

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 db tojás
2 ek porcukor
5 dkg zsír
50 dkg liszt
1 kk só
5 dkg élesztő
2-3 dl tej

A hajtogatáshoz: 5 dkg zsír

A töltelékhez: 4 ek kakaó
3 ek cukor
1 dl tejföl


Elkészítés:
A tejből, élesztőből, cukorból és 2 kanál lisztből kovászt készítek, majd beledolgozom a maradék cukorral , olajja, sóval elkevert liszttel, majd annyi tejet adok hozzá, hogy nem túl lágy tésztát kapjak. 0,5 órát kelesztem meleg helyen. Kinyújtom a tésztát, és megkenem olvasztott zsírral, félbehajtom, ismét megkenem, félbehajtom és kinyújtom. Addig hajtom és nyújtom, amíg van a zsírból. Ezután 0,5 órát kelesztem, majd kinyújtom, a tejföllel megkenem, és megszórom a cukros kakóval. Felszeletelem, sütőpapírral bélelet tepsibe teszem a csigákat, és ismét fél órát kelni hagyom. Forró sütőben pirosra sütöm.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu