Puffancsok medvehagymás mártogatóssal
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
A panírozásnál megmaradt sűrű palacsintatészta
sütőpor
petrezselyem
só
bors
olaj
2 dl tejföl
1 ek apróra vágott medvehagyma
Elkészítés:
A panírozásnál megmaradt sűrű palacsintatésztába kevés sütőport,petrezselymet, sót és borsot teszünk . Amennyiben nagyon kevés a maradékunk, pici vízzel és liszttel megnöveljük a mennyiségét. Forró olajba teáskanállal beleszaggatjuk, pirosra sütjük. Közbe a tejfölt sózzuk, borsozzuk, apróra vágott medvehagymával ízesítjük.
A kisült puffancsokat a medvehagymás tejföllel tálaljuk.
Kíváló hasznosítása a hús bundázásánál megmaradt sűrű palacsintatésztának, illetve panírnak. Könnyű vacsorának is kíváló paradicsommal, paprikával.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu