sárgabarack lekvár

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
5 kg érett sárgabarack
1500 gr befőzőcukor


Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk,a magjukat kivesszük, és a befőzőcukorral rétegezve egy lábasba tesszük. Időnként megkeverjük, és hagyjuk, hogy a cukor tegye a dolgát: megpuhítja a gyümölcsöket, levüket kivonja. Akár egy egész napot hagyhatjuk állni, majd kevergetve felforraljuk. Kb. 25 percnyi főzés után a dzsemet kifőzött üvegekbe töltjük,lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Ínyencek az üveg lezárása előtt 2 ek barackpálinkát is rakhatnak a tetejére:)


Nem kell hosszú ideig főzni a lekvárt, ha csak celofánnal zárjuk le, mert így el tud párologni belőle a felesleges víz.Amikor eléggé besűrűsödik az üvegben (néhány ujjnyival kevesebb lesz benne a lekvár), akkor zárjuk le kupakkal is az üveget.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu