Körtés őszibarackdzsem

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 kg érett őszibarack
2 kg érett
puha körte
1500 gr befőzőcukor
2 citrom leve


Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk,a körtét meghámozzuk és apróra vágjuk, magjukat kivesszük, és a befőzőcukorral rétegezve egy lábasba tesszük, a citrom levét azonnal hozzáadjuk, és összekeverjük. Ezt a dzsemet nem hagyhatjuk állni,mivel mindkét gyümölcs nagyon hamar barnul!Kevergetve felforraljuk, és addig főzzük, amíg a kívánt sűrűséget és állagot el nem érjük. A dzsemet kifőzött üvegekbe töltjük,lezárjuk, majd szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.


Isteni, izgalmas ízű dzsem:)

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu