Szabolcsi töltött káposzta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
2 kg dagadó
2 db vöröshagyma
3 teáskanál pirospaprika
6 gerezd fokhagyma
50 dkg rizs
2 teáskanál bors
fél kg savanyú káposzta
1 db káposzta
30 dkg húsos szalonna
5 dl paradicsomlé


Elkészítés:
A káposzta torzsáját kivágjuk, majd sós ecetes vízben leforrázzuk. A leveleket az erek mentén kettévágjuk.A húst összekeverjük a fűszerekkel, hagymával, fokhagymával, rizzsel és apróra vágott szalonnával, megtöltjük a leveleket, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A lábosba a megmaradt káposzta kerül összevágva, majd a savanyú káposzta, erre a töltelékeket tesszük, jó szorosan egymás mellé. A tetjén savanyúkáposzta legyen. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, és forrástól számítva 60 percig főzzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu