Babgulyás

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
40 dkg marhalábszár
50 dkg szárazbab
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 zeller
1 tojásból csipetke
1 hagyma
1 ek pirospaprika
30 dkg krumpli

bors


Elkészítés:
A hagymát az olajon megpárolom, ráteszem a húst és kevergetve pirítani kezdem. Ráteszem a paprikát, és vízzel felengedem, fépuhára főzöm. Beleteszem az előző este beáztatott, majd reggel leöblített babot,a kockára vágott zöldségeket, hozzáadom a kellő mennyiségű vizet, sózom, borsozom. Fél óra múlva beleteszem a kockára vágott krumplit, majd ismét 20 percet várok, és beleteszem a csipetkét. Innen már csak 10 perc főzés kell lassú tűzön,és kész a gulyás.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu