Rizseshús

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2kg sertéslapocka ( vagy comb )
1 fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
1 paradicsom
1 teáskanál pirospaprika
olaj

bors
25 dkg rizs


Elkészítés:
A húst felkockázzuk,a hagymát olajon a zöldpaprikával meg pároljuk, rárakjuk a pirospaprikát,a húst,cikkekre vágott paradicsomot,sózzuk,és fedő alatt puhára főzzük.A rizst megmossuk, megszárítjuk egy konyharuhán.Mikróban a legmagasabb hőfokon 2X3 percet kevés olajjal pároljuk.Hozzá keverjük a húshoz,szórunk rá egy kevés őrölt borsot és fedő alatt főzzük míg a rizs megpuhul.


Lehet pirospaprika nélkül is készíteni,akkor sárga lesz a rizses hús.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu