Almás és meggyes tiroli rétes

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csomag friss leveles tészta
1 kg alma
10 dkg cukor
kevés fahéj
1/2 l kimagozott meggybefőtt
zsemlemorzsa
1 tojás a kenéshez


Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket.Az almát meghámozzuk,lereszeljük és lecukrozzuk.A levétől kinyomkodjuk és rászórjuk a fahéjat.A meggyet egy szűrőtálban lecsorgatjuk.A leveles tésztát ráhelyezzük a sütőlemezre, ott töltjük meg.A tölteléket közepére helyezzük, és mindkét oldalról ráhajtjuk a tésztát.A tetejét felvert tojással megkenjük,és közepes tűznél pirosra sütjük.Srégen ( átlósan ) szeleteljük,porcukorral meghintjük.


Hamar elkészül,mert csak a tölteléket kell megcsinálni!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu