Csülökpörkölt bográcsban

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kicsontozott sertéscsülök
1 kg krumpli
10 dkg zsír
5 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
4 db paradicsom
4 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika

frissen őrölt bors
köménymag


Elkészítés:
A csülköt és a hagymát felaprítjuk.Felszeleteljük a paradicsomot és a paprikát is. A bogrács aljára tegyük a húst rá a hagymát. Addig kevergetjük, sütjük míg kifehéredik a hús. Vizet adunk hozzá, annyit, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát. Kicsit később öntsük hozzá a bort, és adagoljuk hozzá a fűszereket. Így főzzük tovább addig amíg a hús megpuhul. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a közepes kockákra vágott burgonyát is. Megvárjuk, hogy ez is megpuhuljon.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu