Csülkös pacalpörkölt bográcsban

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kg pacal
1 húsos csülök
2 evőkanál ételízesítő
1 dl ecet
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál étolaj
vöröshagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
3 evőkanál pirospaprika

őrölt bors
1 cseresznyepaprika


Elkészítés:
A pacalt tisztítás után ecetes vízben forrázzuk. Sós, ételízesítős vízben főzzük puhára. Amikor megfőtt felcsíkozzuk. A csülköt is puhára főzzük vízben. Adunk hozzá sót, fokhagymát, ételízesítőt. ( annyi vizet öntünk hozzá amennyi ellepi )Amikor csülök megfőtt a csontot kivesszük belőle. Felcsíkozzuk a húst. A főzőlevet félretesszük. A bográcsban a fölforrósított olajon üvegesre pirítjuk a felaprított vöröshagymát. Ezután pirospaprikával összekeverjük és kevés csülöklével engedjük fel. Mehet hozzá a felcikkezett paradicsom , paprika, pacal, csülök. Csülöklével öntjük fel. (Annyi kell hozzá, hogy elegendő szaftja legyen ) Lassú tűzön jó egy órányit főzzük. Akkor jó, ha a szaftja ragacsos-sűrű lett.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu