Cseresznyés sztrapacska

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg liszt
25 dkg cseresznye
3 darab burgonya

10 dkg zsemlemorzsa
2-3 ek. olaj
2 dl tejföl
van.cukor


Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk. A burgonyát meghámozzuk,lereszeljük. Lisztet és sót adunk hozzá és galuskatésztát készítünk belőle ( cseresznyével együtt ). Vizet forralunk. Lobogó vízbe szaggatjuk a galuskánkat. Olajat hevítünk és benne zsemlemorzsát pirítunk. Erre szedjük rá a már főtt cseresznyés galuskánkat. Ehetjük fahéjas cukorral és tejföllel vagy van.cukros tejföllel is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu