Birkapörkölt vörösborral

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1.5 kg birkacomb
vöröshagyma
3 darab paprika
2 darab paradicsom
2 ek pirospaprika
3 nagyobb cikk fokhagyma
2 ek disznózsír
5 szem kömény
2 darab babérlevél
tárkony
2 ek mustár
frissen őrölt bors
vörösbor


Elkészítés:
A húst felkockázzuk. Beáztatjuk hideg vízbe egy egész éjszakára... Aztán pörköltalapot készítünk ( hagyma, paprika, paradicsom ).Amikor belekerült a paradicsom mehet bele a pirospaprika, és így hagyjuk rotyogni egy kicsit. Ezután megy bele a hús, fűszerek és nagyjából egy pohár bor. Takarék lángon puhára főzzük a húst ( fedő alatt ) . Amennyiben sok lé van rajta, fedőt levéve hagyjuk hagy főljön el a lé, és hadd süljön zsírjára.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu