Marhapörkölt - vörösborral

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg marhalábszár
2 nagy fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
házizsír
1 evőkanál pirospaprika
2 paradicsom
1 paprika
2 dl száraz vörösbor
1 mokkáskanál majoránna
3 babérlevél


Elkészítés:
A húst és a hagymát is felkockázzuk.A fokhagymát megtisztítjuk. A paradicsomot és a paprikát is felaprítjuk. Forró zsírban pirítjuk meg a hagymát. Ezután mehet rá a pirospaprika. Majd rátesszük a húst. Kicsit hagyjuk megpirulni. Ezután adjuk hozzá a paradicsomot és a paprikát és a fűszereket. Vizet öntünk rá annyit, hogy ellepje. Lefedjük és így pároljuk tovább. Amikor nagyjából megfőtt a hús vörösbort öntünk hozzá...így is forraljuk fel.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu