Cézár saláta ( eredeti )

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A pirított kenyérkockákhoz: 2 nagy gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 csésze (0.5 liter) kenyérkocka francia bagettből vagy fehérkenyérből
A salátához: 1 db tojás
1 teáskanál Worcestershire-szósz
3 teáskanál frissen facsart citromlé
1 közepes gerezd összepréselt fokhagyma
só 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
1 1/2 teáskanál szardellapaszta vagy 4 db kis szardella
1 teáskanál kapribogyó
1 teáskanál dijoni mustár
1/3 csésze (8 cl) extraszűz olívaolaj
1/3 csésze (8 cl) frissen reszelt parmezán sajt
2 közepes fej római saláta


Elkészítés:
A pirított kenyérkockák elkészítése: Vágjuk fel a kenyeret kb. 1,5 cm-es kockákra. A préselt fokhagymát, olívaolajat és a kenyérkockákat egy tálban keverjük össze. Sót adunk hozza ízlés szerint. Addig keverjük finoman amíg a szósz be nem vonja a kenyérkockákat. Majd tesibe tesszük .350 fokosra előmelegített sütőben pirítsuk aranybarnára. A salátöntet elkészítése: Vizet forralunk a tojásnak. Forrásban lévő vízbe beletesszük a tojást és 45 másodpercig főzzük, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. Adjuk hozzá a fokhagymát ( préselve ) az előzőleg összetört szardellákat vagy a szardellapasztát, a reszelt parmezán felét, a Worcestershire-szószt, a citromlét, a kapribogyót, a mustárt és a héjától megtisztított tojást. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Folyamatos keverés közben lassan adjuk hozzá az olívaolajat, és keverjük simára az összetevőket (ha az olívaolajat túl gyorsan adjuk hozzá, akkor az kiválik). A saláta elkészítése: A salátához hozzáöntjük az öntet felét, és finoman összeforgatjuk. Ezután adjuk hozzá a maradék parmezán sajtot, a kenyérkockákat és ismét összekeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu