Bagel

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 dkg liszt
1 élesztő
1.5 evőkanál cukor
só 4 dl víz
5 dkg szezámmag


Elkészítés:
Az élesztőt megkelesztjük.Ezután a tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ezután a összegyúrt tésztát letakarjuk és meleg helyen hagyjuk pihenni kb 30-40 percig. A megkelt tésztát kb. 8 részre osztjuk fel. Ezekből kb. 2 cm átmérőjű hurkákat sodrunk. A hurka két végét összeillesztjük. Az így kapott karikákat fóliával lefedjük, és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük pihenni. A köv. nap lobogó vízben kb 1 percig forraljuk. Ezután tepsibe rakva előmelegített sütőben készre sütjük. ( piros és ropogós legyen )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu