Bagel II

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
fél liter meleg víz
1.5 dkg élesztő
1.5 dkg cukor
kevés étolaj
1 kg fehér liszt
2 dkg só



Elkészítés:
A tészta: A felfuttatott élesztő, 2 ev. cukor, olaj, só, kb. 80 dkg liszt. Jó alaposan gyúrjuk össze ( Legyen sima állagú, nyúlós ). Letakarjuk és kb. háromnegyed órát hagyjuk állni. Ezután kb. 2 cm vastag "kígyókat" sodrunk belőle. A két végét Összeillesztjük. Ezután ismét letakarva kb. egy fél órát hagyjuk ismét pihenni. Majd lobogó vízben kb. 1 percig főzzük ( akkor jó amikor feljön a víz felszínére ). Megszórhatjuk mákkal,szezámmaggal, sajttal. Előmelegített sütőben kb. 20 percig barnára sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu