Baklava ( szabadkai )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg rétestészta lap
30 dkg darált dió
1.5 csomag margarin
1.5 dl tej
3 van.cukor
2 db citrom
65 dkg cukor


Elkészítés:
A tejbe van.cukrot rakunk és ebben olvasztjuk fel a margarint. Réteslapot rakunk a tepsibe. ( A legaljára kettőt ). A lapokra öntünk a margarinos tejet és erre teszünk rá a darált dióból. Addig rakjuk így amíg el nem fogy. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon készre sütjük.

A cukorra annyi vizet öntünk, hogy kb. 2 ujjnyival legyen felette. A citromot beleszeljük. De a citromot, hogy nehogy szétfőljön előbb ki venni. Amikor a szirup is elkészült ráöntjük a sült sütire. Erre mehet a citromkarika. Nagyjából másnapra szívódik fel igazán a szirup.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu