Vanília parfé

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2.5 dl habtejszín
2 db tojás
8 dkg porcukor
1 rúd vanilia


Elkészítés:
A vanilia rúdból kikaparjuk a magjait, tálba tesszük és hozzáadjuk a tojásokat, majd a cukrot is. Habverővel néhány perc alatt gőz fölött habosra keverjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük. A tejszint másik tálban habbá verjük, óvatosan a tojáshoz adjuk. Az így kapott krémét egy kibélelt formába kanalazzuk, tetejét fóliával lefedjük. Fél óráig hütjük, a hűtőszekrénybe és ezek után legalább 6 órára betesszük a mély hűtőbe.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu