Sajtmártás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
150 gramm sajt
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50g vaj
2 evőkanál liszt
tej
Elkészítés:
A sajtot lereszelem.
A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom. A vajat felforrósítom és a hagymákat megpárolom benne.
Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá.
Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom.
Legvégül leveszem a tűzről és a sajtot belerakom. Összekeverem, de nem kell felforrani újból.
Ezután ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.
Főtt tésztára tehetjük, húsok mellé, krumplinudlihoz (gnocchi), párolt rizshez is jól illik.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu