Sajtmártás

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
150 gramm sajt
1/2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma 50g vaj 2 evőkanál liszt
tej


Elkészítés:
A sajtot lereszelem. A vöröshagymát és a fokhagymát nagyon apróra vágom. A vajat felforrósítom és a hagymákat megpárolom benne. Ráteszek 2 evőkanál lisztet, elkeverem, ráöntök 2 dl tejet. Csomómentesre keverem, felforralom. Teszek bele fehérborsot, sót, kevés szerecsendiót reszelek rá. Tejjel addig hígítom, amíg híg mártást kapok, összeforralom. Legvégül leveszem a tűzről és a sajtot belerakom. Összekeverem, de nem kell felforrani újból. Ezután ízlés szerint aprított petrezselyemzöldet is tehetünk bele.


Főtt tésztára tehetjük, húsok mellé, krumplinudlihoz (gnocchi), párolt rizshez is jól illik.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu