Tiramisu torta

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A Tészta: 6 darab tojás
2 x 9 dkg cukor
12 dkg liszt
késhegynyi sütőpor
2 evőkanál kávé
Krém: 3 darab tojás
3 dl tejszín
15 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1/2 dl likőr vagy rum
3 ev. kakaópor
3 evőkanál instant kávé
1 csomag habfix


Elkészítés:
A Tészta: A tojásokat kettéválasztjuk.A sárgáját a cukor felével felverjük. Ehhez adjuk hozzá lassan kevergetés közben a kávét. A maradék cukrot a fehérjével felverjük kemény habbá. Ezt tesszük rá a kávés masszára. A lisztbe keverjük a sütőport. Ebben a formában keverjük hozzá. Kerek tortaformába sütjük meg, előmelegített sütőben, kb. 180 fokon.
Krém:A tojásokat cukorral együtt addig főzzük amíg be nem sűrűsödik. Utána hozzáadjuk a kakaót, kávéport, likőrt ( vagy rumot ).A tejszínt a habfixálóval felverjük. Hozzáadjuk a Mascarpone-t, és felhabosítjuk. Ezután adjuk hozzá a langyosra hűlt kávés krémet is, és alaposan kikeverjük. A piskótát 3 részre vágjuk fel és megkenjük kívül belül krémmel. Kakaóporral és csokival díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu