Tiramisu torta II

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 darab tojás
6 ek cukor
6 ek liszt 1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
1 nagy cs babapiskóta
3 ek instant kávé
3 cs vaníliás puding
4 ek kakaópor
kevés rum
6 dl tej 2 dl tejszín
néhány szem mogyorós csokidrazsé


Elkészítés:
A tojás sárgáját cukorral és instant kávéval habosra verjük fel.A tojás fehérjét habosra verjük fel. A liszttel elkeverjük a sütőport. Ehhez adjuk hozzá a habot majd a cukros sárgáját. Előmelegített sütőbe sütjük kb. egy fél órát. ( tűpróbával vizsgáljuk megsült-e ).Sülés alatt elkészíthetjük a van.pudingot.A tej és tejszín keverékében elkeverjük a pudingot és hozzáadjuk a rumot. A tortalapot kettévágjuk. Az aljára tesszük a krém egy részét. Utána mehet rá egy sor kávéba áztatott babapiskóta. Erre mehet megint krém is erre a piskóta teteje. Az oldalát is bekenjük krémmel és babapiskótát "ragasztunk" rá. A tetejére is teszünk a krémből és kakaóporral és csokireszelékkel díszítjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu