Grillezett csirkemell

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A csirkemellhez: 1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olivaolaj
4 db csirkemellfilé ( kb. 60dkg )
A három mártáshoz: 2 ek reszelt nyers gyömbér
4 ek sötét szójaszósz
4 ek napraforgóolaj
1 kk rizsborecet
1 kk cukor
4 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
3 ek világos szójaszósz
1 ek száraz fehérbor
1 csilipaprika
2 ek rizsborecet frissen őrölt bors


Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Összekeverjük olívaolajjal. Ezzel a páccal a csirkemellfiléket megkenjük. Utána kb. egy fél órát állni hagyjuk.
Szójás szósz:Gyömbérből 1 kávéskanálnyit elkeverünk a sötét szójaszósszal, 1 evőkanál napraforgóolajjal, 1 kávéskanál rizsborecettel és egy csipet cukorral.
Hagymamártás:A hagymát vékonyan felkarikázzuk. Adunk hozzá gyömbért és fokhagymát. 3 evőkanál napraforgóolajat felhevítünk és a hagymás keverékre borítjuk. Hozzáadjuk a még világos szójaszószt, a bort és a szezámolajat.
A húst lecsöpögtetjük és addig sütjük amíg porhanyós nem lesz. ( kb. 10 percig )Közben többször fordítjuk. A csirkemell filéket ferdén feldaraboljuk, és a háromféle mártást külön tálkákban kínáljuk fel hozzá...
Csilimártás:Csilipaprikát megtisztítjuk és a magházat eltávolítjuk. Vékony karikákra vágjuk fel. Rizsborecettel és 1/2 kávéskanál cukorral összekeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu