Káposztás béles
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
75 dkg liszt
20 dkg zsír
1 tojás
4 teáskanál só
langyos víz
töltelék:1 nagy fej káposzta kb.2 kg
só
olaj
bors
Elkészítés:
A káposztát lereszeljük, lesózzuk és olajon megpároljuk, félre tesszük hűlni.A tésztát elkészítjük, a lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a sóval, tojással és langyos vízzel összedolgozzuk, hogy félkeménységű tésztát kapjunk.Jól kidolgozzuk, két részre osztjuk és kisodorjuk 1/2 cm vastagra.Középen elvágjuk és a káposztát egyenletesen rászórjuk.A kerek résznél kezdjük hajtogatni, míg a végén a tészta elfogy.Készíthetünk nagyobb bélest, akkor nagyobb darabokra szeleteljük.A kész tésztát sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és közepes lángon szép rózsaszínre sütjük.
A fiúk nagyon szeretik, lehet rá inni!!!:)
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu