Mákos linzerkocka

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A tészta 20 dkg liszt
15 dkg vaj
1 darab tojás
4 ev. víz
A töltelék 40 dkg darált mák
30 dkg cukor
3 dl víz
2 csomag van.cukor
4 tojás
fél citrom héja és leve
5 dkg vaj


Elkészítés:
A tésztaA tojásokat kettéválasztjuk ( sárgája+fehérje )A sárgájával az összetevőket összegyúrjuk. Majd kb. egy órát állni hagyjuk.
A töltelékA mákot a cukorral, a vízzel és a van.cukorral addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Ezután hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk ( sárgája+fehérje ).A vajat felolvasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel.Hozzáadjuk a mákos masszához:olvasztott vaj, tojások sárgája,a citrom leve és héja. Összekeverjük.Ezután adjuk hozzá a tojás fehérje habot.

A két lapot nyújtunk ki. Az elsőt a tepsibe tesszük, erre megy a töltelek erre pedig másik lap. Tojással megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben készre sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu