Likőrfagylalt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 dl tejszín
35 dkg cukor
3 dl víz
likőr ( valamilyen finom likőr legyen )
5 darab tojás
1 vaníliarúd vagy van.cukor


Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk ( sárgája és fehérje ).Habbá verjük fel. A cukorból és a vízből szirupot készítünk. Ehhez adjuk hozzá a van.cukrot. Hagyjuk kihűlni a szirupot.A sárgája habba csorgatjuk a szirupot lassan, folyamatos kevergetés mellett. Vízgőz felett felforraljuk. Hideg inkább jeges vízzel töltött lábasba helyezett tálban habosra keverjük.Ehhez adjuk a likőrt majd a tejszínhabot. Mélyhűtőbe tesszük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu