Kolbászos babgulyás

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tarkabab
babérlevél
fokhagyma

sárgarépa
fehérrépa
füstölt kolbász
evőkanál liszt
őrölt pirospaprika
olaj
víz
és 1 tojásból készült csipetke tészta. Tálaláshoz tejföl.


Elkészítés:
A tarkababot előző este beáztatjuk, másnap reggel feltesszük főni, sóval babérlevéllel és fokhagymával, amikor kezd puhulni a bab hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát. Amikor minden megpuhult szintén hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt, majd egy evőkanál lisztből készitünk egy kis rántást és berántjuk vele a levest. Amikor összeforraltuk akkor a házilag készített csipetkét is hozzáadjuk és újból felforraljuk. Aki szereti tehet bele egy pici ectet is. Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu