Céklasaláta avagy Vinyigret a könnyű és finom vacsora!

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
4 db nagyobb méretű cékla
2 db nagy sárgarépa
2 nagy fej lila hagyma
5 db közepes savanyú uborka
30 dkg hordós káposzta

bors ízlés szerint
1 dl olíva olaj


Elkészítés:
A céklát miután alaposan megmostuk, egy nagy edénybe feltesszük főzni, közben előkészítjük a többi hozzávalót. Mossuk meg a sárgarépánkat, pucoljuk meg a lilahagymát. 30perc elteltével tegyük a 2 sárgarépát a cékla mellé főni és főzzük még 30 percet. Közben a savanyú uborkát és a lila hagymát vágjuk fel apró (kisköröm méretű) kockákra. Ezután kicsit mossuk át a hordós káposztánkat hogy ne legyen nagyon savanyú, és vágódeszkára téve 3cm-enként vágjuk fel. Eközben megfőtt a cékla és a sárgarépa is, vegyük ki kicsit hagyjuk hűlni, mikor már nem forró hámozzuk meg és vágjuk fel 5x5mm-es kockákra. Mikor ezzel is megvagyunk egy nagy tálba keverjük össze a hozzávalókat ízlés szerint sóval borssal ízesítsük, jó alaposan keverjük meg és öntsünk rá 1dl olajat (én személy szerint tökmag olajt használok mivel nagyon egészséges) de megteszi az olíva vagy más olajat is. És keverjük meg még egyszer! Fogyasztás előtt hűtsük le! ;-) Jó étvágyat kívánok!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu