Őzgulyás

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1.5 kg őzhús
5dkg vaj
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika

3 evőkanál liszt
3 dl tejföl


Elkészítés:
A pác:Vadas pác
Az őz lábszárhús páclébe tesszük. Ebben a lépen pácoljuk pár napig. Utána ebben a lépen forraljuk fel egyszer. A forralás után a húst kisebb kockákra vágjuk fel. A vajban hagymát pirítunk, hozzáadjuk a pirospaprikát, ezután rögtön rakjuk bele a húst. Adjunk hozzá kb. 2 liter vizet. ( húslevest is önthetünk a sima víz helyett ). Egy kevés lisztel simára kevert tejföllel behabarjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu