Tokány csirkemájjal

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1/2 kg sertés lapocka
1/2 kg csirkemáj
20 dkg szalonna
1 fej vöröshagyma
2 db sárga paprika

bors
2 evőkanál liszt
kevés olaj


Elkészítés:
A szalonnát kockákra vágjuk, kisütjük, a zsírját az olajjal, a felkockázott hagymával, karikákra vágott paprikával megdinszteljük.A húst a májat vékony csíkokra vágjuk.Először a húst a hagymás alaphoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a májat később rakjuk bele.Az egészet jól megfőzzük, zsírjára sütjük, a liszttel megszórjuk, majd kevés vízzel felengedjük, összeforraljuk, végül rárakjuk a szalonnát is.Köretnek tészta, rizs, burgonya is illik hozzá!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu