Citromos vargabéles

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
45 dkg túró
2 dl tejföl
1 csomag 8 lapos réteslap
30 dkg főtt
langyosra hűtött cérnametélt
28 dkg cukor
2 citrom
6 tojás
2 vaníliás cukor
a tetejére porcukor.
Az öntethez:
2 dl tej
1 dl tejszín
4 tojássárgája
10 dkg cukor
1 vaníliáscukor
1 citrom


Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral, 5 tojás sárgájával, 2 citrom reszelt héjával és levével alaposan elkeverem, majd beledolgozom a cérnametéltet is. Egy tűzálló tálat olvasztott vajjal kikenek, belefektetek négy réteslapot, amiket rétegenként szintén megkenek. A tojás fehérjéből kemény habot verek, lazán belekeverem a masszába, majd a tésztára öntöm. A tetejére ismét megvajazott tésztalapokat teszek, és tojással megkenem. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-45 percig sütöm.

Közben elkészítem az öntetet: a tejszínt a tejjel és a 4 tojássárgájával , 10 dkg cukorral, vaníliáscukorral és a citromhéjjal alaposan elkeverem, dupla falú edényben lassú tűzön besűrítem. Ha a lángot elzártam,vízfürdőben langyosra hűtöm, akkor belekeverem a citrom levét is, így nem vész el a friss citromos aroma. A kisült süteményt a friss ízű öntettel tálalom.


Nagyon frissítő, citromos sütemény.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu