Fahéjas kelt rétes

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
10 dkg vaj
csipetnyi só
2 tojás
10 dkg cukor
2 evőkanál zsír.Töltelék 20 dkg porcukor
1 csomag őrölt fahéj
10 dkg mazsola


Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl tejben 1 evőkanál cukorral felfuttatjuk.A liszthez adjuk, kovászt készítünk.A többi anyaggal jó lágy kelt tésztát dagasztunk.A vajat felolvasztjuk úgy könnyebb vele dolgozni.Meleg helyen 1 órát kelesztjük.Deszkára borítjuk, és négy felé osztva cipókat formázunk belőle.A fahéjas cukrot elkészítjük, a cipókat egyenként kisodorjuk, megszórjuk a fahéjas cukorral és a mazsolával, majd feltekerjük.A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a tésztát ráhelyezzük és újból kelesztjük, kétszeresére.A zsírt felolvasztjuk és a tetejét megkenjük vele.Előmelegített sütőben közepes tűznél szép pirosra sütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu