Halászlé bográcsban

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
2 kg tükörponty
2-3 db kárász
2-3 törpeharcsa
1/2 kg belsőség/ikra/
3 fej vöröshagyma
10 dkg pirospaprika
3 db csöves paprika
2 db erős paprika
2 paradicsom
4 l víz

4 db halászlékocka


Elkészítés:
A hagymát lereszeljük, vagy összeturmixoljuk, a vízzel, a paprikákkal, paradicsommal, amit feldarabolunk, a bográcsba rakjuk és alágyújtunk.Forráskor belerakjuk a pirospaprikát, a vízben feloldott halászlékockát.Fél óra múlva beletesszük a felszeletelt, besózott halakat, és tovább főzzük, az ikrát csak később.Az erős paprikát kiszedjük, hogy ne legyen túl erős, kis bögrébe rakjuk, és kevés lével összenyomkodjuk, így mindenki ízlés szerint rakhat a lébe.A halászlé akkor kész, ha a hal is megfőtt, és a lé elég ízletes.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu