Töltött paprika

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka darálva
10 dkg szalonna
kevés őrölt bors
16 dkg rizs

1 tojás
7 dl paradicsomlé
15 db tv paprika
olaj
2 evőkanál liszt
10db édesítőszer


Elkészítés:
A lisztből és olajból rántást készítünk, felengedjük vízzel, és beleöntjük a paradicsomlevet.Megsózzuk és felforraljuk.A húst, az apró kockákra felszeletelt szalonnát, rizst, borsot és a tojást, kevés sót, összegyúrjuk.A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, és beletöltjük a húst.A forrásban lévő paradicsom mártásba rakjuk, ha túl sűrű a mártásunk, vízzel kissé felhígítjuk, hogy ellepje a paprikákat.Lassú tűzön főzzük, hogy a mártás ne süljön le.A végén beletesszük az édesítőszert, és még egy kicsit forraljuk vele.Cukorbetegek is fogyaszthatják, mert édesítőszerrel készült.


A Süssina édesítőt használom, főzhető!Ízlés szerint többet is rakhatunk bele!

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu