Krumplis gánica

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 kg burgonya
1 fej vöröshagyma
liszt
3 teáskanál só
3 evőkanál zsír
tejföl


Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, feltesszük főni a sóval és annyi vízzel ami pont ellepi.Puhára főzzük, majd krumpli nyomóval a lével együtt jól összetörjük.Annyi liszttel keverjük össze, hogy jó kemény tésztánk legyen, lapon még kicsit főzzük, és közben kevergetjük, majd félretesszük kicsit hűlni.A hagymát felkockázzuk és megsütjük a zsírban.Egy serpenyőbe szaggatjuk,közben a hagymás zsírral meglocsoljuk, és lapon szép pirosra sütjük.A serpenyő helyett szaggathatjuk tepsibe is, úgy a sütőben pirítjuk meg.Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu