Tarhonyás pásztorleves

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3-4 sárgarépa
3-4 petrezselyem és zöldje
4-5 db burgonya
1 fej vöröshagyma
20 dkg szalonna
20 dkg tarhonya
1 db zöldpaprika
2 teáskanál só
1 teáskanál pirospaprika


Elkészítés:
A burgonyát, sárgarépát, petrezselymet megtisztítjuk, felkockázzuk, sóval, és a zöldpaprikával feltesszük főni.A szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük.A zsírból kiszedjük a szalonnát, félre tesszük.A zsírba berakjuk a kockákra vágott hagymát és tarhonyát, megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, és a megfőtt levesbe öntjük.Végül belerakjuk a szalonnát, és petrezselyemzöldet.Tovább forraljuk lassú tűzön, hogy a tarhonya megpuhuljon.


Ez a leves nagyon laktató, olyankor készítem, ha pogácsát vagy palacsintát sütök.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu