Olasz csokoládétorta

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
15 dkg cukor
10 dkg vaj
2 ev. liszt
6 darab tojás
3 tábla étcsokoládé
fenyőmag


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. ( fehérje és sárgája ). A vízgőz felett a teavajat és a csokit felolvasztjuk. Amikor felolvadt a ( levesszük a tűzről ) hozzáadjuk a tojás sárgáját és a cukrot. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. Ezt is óvatosan hozzáadjuk és összeforgatjuk. Ezután mehet bele a liszt és a fenyőmag. Tortaformába rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. Amikor készre sült hagyjuk kihűlni. Vaníliafagyival tálaljuk.


olasz tortarecept

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu