Rokokó torta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tészta:
5 darab tojás
5 ev. cukor
2 ev. liszt
2 ev. átszitált zsemlemorzsa
1 egész citrom leve és reszelt héja
1 tábla keserű csokoládé

Töltelék:
15 dkg margarin
5 ev. van.cukor
10 dkg darált dió


Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk.A csokoládét megolvasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel. A sárgájához hozzáadjuk:cukor, citrom leve és a reszelt héja, és a felolvasztott csoki. Ezt így habosra verjük fel. Felváltva adagoljuk hozzá a lisztet, zsemlemorzsát és a kemény habot. Tortaformába tesszük és 2 darab lapot sütünk a masszából.

Töltelék:
A margarint habosra verjük fel a van.cukorral. Ezután adjuk hozzá a diót. A krémet a két lap közé töltjük és bevonjuk vele az oldalát és tetejét is.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu