Kapros túrós batyu ( kelt tésztából )

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg liszt
pici só
1 marék cukor
tojás
5 dkg olvasztott margarin
5 dkg felfuttatott élesztő
tej Töltelék:
negyed kg túró
cukor
vaniliás cukor
mazsola
apróra vágott kapor


Elkészítés:
Egy nagy tálban a tésztához való anyagokat összekeverjük és addig dolgozzuk amig a tészta a táltól el nem válik. (nem kell túl lágynak lenni a tésztának)Majd letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a tölteléket is elkészíthetjük. Amikor meg kelt a tészta gyúrótáblára kitesszük és kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Kb. 10x10-es lapokat vágunk belőle és egy tk.-nyi tölteléket teszünk bele. A 4 sarkát ráhajtjuk. (batyu forma lesz) Ezután még kb. fél órát pihentetjük. Tojással megkenjük a tetejét és előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu