Kacsapecsenye
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa
1/2 kg bőrös kacsaháj
1 kis fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
só
Elkészítés:
A kacsát feldaraboljuk, a hájat felkockázzuk, a húst besózzuk.Egy nagyobb méretű serpenyőbe rakjuk a háj felét, rárakjuk a besózott húsokat, a hagymát, a fokhagymát, és a többi hájat.Fedő alatt sütjük 1 órán keresztül, majd tovább fedő nélkül sütjük, hogy szép piros legyen.A kész húsokat szűrő lapáttal kiszedjük, a töpörtyűt még egy kicsit sütjük.Nagyon finom kacsazsír lesz belőle, amit üvegbe töltünk és betesszük a hűtőbe.
Én a kacsa aprólékot a levesbe rakom, inkább a nagyobb darabokat sütöm pecsenyének! JÓ ÉTVÁGYAT!
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu