Harcsapaprikás túrós csuszával

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
Harcsapaprikáshoz:800g harcsafilé
1dl olaj
150g vöröshagyma
100g zöldpaprika
50g paradicsom
2dl tejföl
40g liszt

édes-nemes paprika
A Túrós csuszához:1 adag csuszatészta
10 dkg füstölt szalonna
15 dkg tehéntúró
2 dl tejföl


Elkészítés:
A harcsaszeleteket egyenként megsózzuk és olajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, egymás mellé fektetjük. Középmeleg sütőben megsütjük. Közben egy edényben olajat hevítünk, ebben az apróra vágott vöröshagymát rózsaszínűre pirítjuk. A tűzről levesszük, pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és ½ l hideg vízzel azonnal felengedjük. A halcsontot, a darabokra vágott zöldpaprikát és paradicsomot beletesszük, megsózzuk és a tűzre visszatéve 15-20 percig forraljuk. Ezután a halcsontokat kiemeljük. Tejfölből, lisztből habarást készítünk és a paprikás léhez öntve mártás sűrűségűre forraljuk. A mártást a már megsült halszeletekre szűrjük és a sütőbe visszatéve ismét felforraljuk. A halszeleteket óvatosan halastálra tesszük, a paprikás mártással leöntjük, zöldpaprika-és paradicsom szeletekkel díszítjük. Külön tálban sós burgonyát vagy galuskát adunk hozzá, de túrós csuszával a legfinomabb. A csusza:A szalonnát kis kockára vágjuk, és ropogósra sütjük, majd a pörcöt kivesszük, félretesszük. A kifőtt, meleg vízzel leöblített, lecsepegtetett tésztát ebbe a szalonnazsírba forgatjuk, forró tálra rakjuk és a tetejét meleg tejföllel megöntözzük, a túrót rámorzsoljuk. Végül a szalonnapörcöket a tetejére hintjük, És azonnal forrón tálaljuk. (Ha a tejföl hideg lenne, és a túró is lehűtené a tésztát, akkor tűzálló tálra rakjuk a tésztát, és a végén a sütőben átmelegítjük, de nem pirítjuk meg.)




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu