Töltött dagadó

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 közepes méretű dagadó A töltelékhez: 3 zsemle
tej
5 tojás
kis fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
15 dkg gomba
két szem fokhagymakocka (lehet fokhagyma por is
vagy natúr fokhagyma)
ételízesítő v. vegeta
csipetnyi majoranna
A dagadó sütéséhez:
bors
köménymag
1 paprika
1 vöröshagyma
1 fokhagymakocka
piros arany
zsír
kicsi víz


Elkészítés:
A töltelékhez beáztatok 3 zsemlét vegetás tejbe, majd kinyomkodom és hozzáadok 3 nyers tojást. Egy csokor petrezselymet összeaprítok, egy szem vöröshagymát apróra vágok, valamint a gombával együtt kis zsiradékon megdinsztelem. Majd az áztatott zsemléhez adom, és fűszerezem ételízesítővel, borssal, csipetnyi majoránnával, fokhagymával. Az egészet jól összedolgozom és kb. 10 percig állni hagyom. Addig megfőzöm a maradék két tojást keményre.

A dagadót felszúrom(érdemes a hentest megkérni, hogy tegye meg) és megtöltöm a masszával, majd beledugom a két főtt tojást is. Szükség szerint hústűvel, esetleg fogpiszkálóval bezárom. Kívülről sózóm, borsozom, fokhagymázom, piros arannyal megkenem, kevés köménymaggal hintem. A tepsibe zsírban sütöm, kevés vizet adok hozzá. Mellé vágok egy vöröshagymát, egy szem paprikát. Lefedve kb. 40 percig párolom fólia alatt, majd levéve a fóliát megsütöm pirosra. Hidegen, melegen is nagyon finom!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu