Rizses csirke

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 kisebb csirke
20 dkg rizs
10 dkg füstölt szalonna
1 kisebb fej zeller
20 dkg gomba
2 dl fehérbor
1.5 evőkanál olaj
1 gerezd fokhagyma

késhegynyi majoránna
csipetnyi bazsalikom
1 csokor petrezselyem
1 húsleveskocka


Elkészítés:
A csirkék bőrét lehúzzuk, a csirkéket kisebb darabokra vágjuk, és annyi csontot szedünk ki belőlük, amennyit csak tudunk. (A csontból meg bőrből levest főzhetünk.) Az olajban megpirítjuk a húsdarabokat, a rizst beledobjuk, és erős tűzön együtt sütjük. Közben egy másik edényben a csíkokra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, 3-4 percig pároljuk benne a megtisztított, laskára vágott zellert meg a cikkekre vágott gombát, majd a rizses hússal összeöntjük, és a borral felengedjük. A fűszereket és a húsleveskockát beletesszük, majd lefedve, lassan puhára pároljuk. Az elfőtt bort vízzel pótoljuk. A szalonna sótartalmától függően sózzuk. Nyáron paradicsomkarikákkal díszíthetjük a tálat.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu